Denna sida ska uppdateras

Hantverks - och fixarlokalen på Safirgränd 34.


Safirgränd 34 Hobby och fixarlokal, ingång vid gaveln, inre trappa till nedre plan
Genom förhandlingsresultat mellan hyresgästföreningen och Stockholmshem tillhandahåller vår hyresvärd fem lokaler, i en av dessa har vi en fixarlokal. Lokalerna är till för alla som bor i Solberga och som hyr en lägenhet av Stockholmshem, oavsett medlemskap i Hyresgästföreningen.
Denna lokal kan du låna för att sy, måla eller snickra. Vi lånar också ut hantverksapparater. För att få tillgång till utlåningen samt lokalen ska du skriva ett kontrakt med oss om medlemskap och betala en depositionsavgift på 500 kronor. Vill du låna ett verktyg eller boka lokalen ska du mejla oss på info@kristallskon.se
Här finns ett större rum för snickerier samt målningsarbeten, ett kök med kyl och frys, spis med ugn, diskmaskin, Micro, kaffebryggare, vattenkokare samt husgeråd och porslin för 15 personer. Här finns också ett rum lämpligt för handarbete, möten eller målningskurser rummet är ca 15 kvm stort. Toalett finns.
Här kan du göra snickeriarbeten med en bra grundutrustning. Här kan du också sy på maskin, måla och göra sådana hantverksbestyr som är svåra att klara av i hemmet.
Du kan också låna våra handverktyg. Ett medlemskap krävs med en deposition på 500 kronor som du får tillbaka då du inte längre vill ha tillgång till verktygen.
Lista på symaskin, verktyg etc ska läggas in
1. Medlemskap beviljas de som hyr en lägenhet av Stockholmshem och som bor i Solberga.
2. Föreningen är kontantfri.

3. Du måste ha en giltig hemförsäkring med allrisktillägg.

4. Depositionsavgift på 500 kronor ska inkomma till föreningens bankgiro, innan vi skriver kontrakt med dig. Depositionen får du tillbaka om du skött om lokalen och verktygen enligt kontraktet. Se vår lista om avdrag som kan göras på depositionen.

5. I kontraktet ingår att du städar och rengör verktygen samt att du tar med dig dina privata ägodelar då bokningstiden upphör.
6. Ingen störande verksamhet får förekomma i lokalerna såsom hög musik etc. tänk också på att dina gäster inte stör i eller utanför lokalen. Det bor hyresgäster i lägenheterna ovanför och runt omkring, hyreslagens bestämmelser gäller.

7. Du har inte rätt att lämna ifrån dig nyckel till andra personer förutom de som ingår i ditt hushåll. Barn i ditt hushåll som är yngre än 18 år får inte lämnas själva i lokalen utan din eller annan målsmans tillsyn.
8. Ingen kommersiell verksamhet får bedrivas i i lokalen.
9. Vi kan inte ordna visning av lokalen.
10. När du vill använda lokalen eller låna något verktyg mejlar du oss,