Genom förhandlingsresultat mellan Hyresgästföreningen och Stockholmshem tillhandahåller vår hyresvärd fem lokaler. Lokalerna är till för ALLA som bor i Solberga som hyr en lägenhet av Stockholmshem.

 

 

 

Hyra av lokalerna på Stövelvägen 12, Kristallvägen 138, 
1. Får endast hyras av de som hyr en lägenhet av Stockholmshem som bor i Solberga.
2. Föreningen är kontantfri.
3. Du måste ha en giltig hemförsäkring
4. Lokalen bokas via e-post alternativt post. Om lokalen är ledig meddelar vi att du är preliminärt bokad. Bokningen är gällande då du betalat avgiften. Var ute i god tid, vi tar inte emot bokningar senare än 2 veckor före bokningstillfället.
5. Avgiften är 250 kronor per dag, den och depositionsavgiften på 500 kronor ska betalas senast 2 veckor före uthyrningstillfället till föreningens bankgiro 5735-7840. Om avgiften inte inkommit sker automatisk avbokning.
6. Du får tillgång till lokalen från dag ett klockan 12.00 till dag två klockan 11.00. Vill du ha tillgång till lokalen längre tid måste du boka och betala för ytterligare en dag.
7. Depositionen får du tillbaka om du skött om lokalen enligt kontraktet vi skriver med dig, gör du inte det eller har störande verksamhet i våra lokaler får du inte tillbaka depositionen. Se bilagan på vår lista om vilka avdrag vi kan göra på depositionen.
8. I alla våra lokaler ingår att du städar efter dig, det finns ett städschema vad du ska göra i varje lokal. Du ska också ta bort alla dina privata ägodelar, sopor m.m. kvarglömda saker slänger vi..
9. I samband med nyckelutlämning skriver vi kontrakt med dig. Tid för detta sker genom överenskommelse. Även om du fått nycklar i god tid har du ingen rätt att vistas i lokalen före eller efter uthyrningstillfället.
10. Ingen störande verksamhet får förekomma i lokalerna som hög musik etc. tänk också på att dina gäster inte stör i eller utanför lokalen. Det bor hyresgäster i lägenheterna ovanför och runt omkring, hyreslagens bestämmelser gäller vilket innebär att tystnad ska råda efter klockan 22.00.
11. Ingen kommersiell verksamhet får bedrivas i våra lokaler. Om du vill starta en studiecirkel via ett studieförbund är det helt okey. Diskutera med oss i styrelsen så löser vi eventuell hyra. Våra villkor är att studieverksamheten ska vända sig till vår målgrupp dvs. de som hyr av Stockholmshem och bor i Solberga.
. 12. Det är inte tillåtet att agera som "bulvan" dvs att boka lokalen för en person som inte omfattas av vår verksamhet.

 

Vanliga frågor och svar kring uthyrning och kontraktsskrivning.


• Om du vill ha tillgång till lokalen tidigare eller senare måste du boka och betala för ytterligare en dag. Våra lokaler är ofta uthyrda och det är bara en timme för vår avsyning mellan dessa uthyrningstillfällen.

• Alla fest och mötes lokaler har diskmaskin, Micro, spis med ugn, köksfläkt kaffebryggare, vattenkokare, elvisp samt husgeråd och porslin med utrustning för matlagning- En enklare musikanläggning finns för bakgrundsmusik. Utrustning är anpassad till antalet gäster för lokalen.

• Alla lokaler är välstädade och fräscha. Se bilder på lokalerna.

• Vi tillhandahåller hushålls och toapapper, rena handdukar, tvål, soppåsar, kaffefilter, rengöringsmedel, maskindiskmedel och handdiskmedel.

• Städmaterial finns. Glöm inte att byta dammsugarpåsen om den blivit full. Vi har också snöskyffel och piassavakvast om trappan utanför behöver städas.

• Extramöbler finns såsom hopfällbara stolar och bord. Även några barnstolar finns i varje lokal.

Vi kan inte ordna visning av lokalerna, vi saknar resurser för detta.

Det är inte tillåtet att agera som ”bulvan” dvs att boka lokalen för en person som inte omfattas av vår verksamhet.

 

Klicka på denna länk Lokalkontrakt2023 om du vill se avtalet vi skriver med dig då du vill få tillgång till våra fest och möteslokaler.

Vår lokal på Kristallvägen 138 är mycket lyhörd. Vi hoppas att ljudisoleringen av taket fortsätter nu i år 2022. Men tills dess har vi extra regler så att grannarna inte störs. Du kan läsa vad det är om du öppnar denna länk
Stör inte grannarna