Första gången Solbergaskogens dag arrangerades var 2008. Anledningen då var att det fanns byggplaner i skogen i kvarteret Månstenen. Vi ordnade en välbesökt guidning i skogen och guiderna kom från Stockholms naturskyddsförening. Solbergaskogens dag är alltid en söndag sista helgen i augusti eller första helgen i september.
De senaste åren har guidningen skett av Helge Torstensen från Älvsjö Miljöråd, Helge är också aktiv i Stockholms naturskyddsförening.
2019 fick vi göra ett uppehåll i Solbergaskogens dag, eftersom vi var en nyvald styrelse först i april månad och vi hade inte tid att arrangera detta.
Nu år 2020 tänker vi arrangera Solbergaskogens dag tillsammans med jubileet Solberga 70 år den 30 augusti, men vi vet ännu inte (maj 2020) om vi pga. Coronapandemin kan genomföra detta.
Vi är dock mycket glada över att kunna arrangera en guidad vandring den 7 juni klockan 10.00 med samling på Kristalltorget. föranmälan krävs och först till kvarn gäller eftersom vi måste förhålla oss till de direktiv vi har av Folkhälsomyndigheten. Guide blir raditionsenligt Helge Torstensen och vi rekommenderar egen medhavd matsäck då guidningen säkerligen tar flera timmar.
Här nedan kan du se lite bilder från 2008 och 2014 års Solbergaskogens dag

Inför valet 2014 hade vi en debatt med de politiska partierna, både vad de tänkte göra kring bostadsbyggande men också deras tankar om skydd v viktiga grönområden

Som en del av vårt arbete för att rädda Solbergaskogen från bebyggelse med tre hus för bostadsrätter sålde vi 2012 adoptioner av träden.

Den lilla tofsmesen blev en symbol för skogen, här fotograferad av Solbergabon och fotografen Graham Brodie