Din lokala hyresgästförening Kristallskon


Finns till för dig som är hyresgäst hos Stockholmshem och bor i Solberga.
Vår vision är att Solberga ska vara en ännu bättre plats att bo i.
Hyresgästföreningen har genom ett samverkansavtal med Stockholmshem förverkligat att vi tillhandahålls lokaler, för vår del är det 5 stycken, v g se vidare under flik våra lokaler (att hyra). Vi får även hyresgästmedel 69 kronor per lägenhet. Vilket för vår del innebär en inkomst på 103 707 kronor per år.
Som resultat av detta avtal ska vi varje år diskutera med alla boenden, vår och höst på Bomöten aktuella frågor kring vårt boende dit ALLA hyresgäster är välkomna oavsett medlemskap i HGF. Då diskuterar vi aktuella frågor och problem kring vårt boende. På höstens möte beslutar vi om verksamhetsplan för det kommande året. I den ska det ingå vad vi ska göra för de hyresgästmedel vi får från Stockholmshem.
Vi ska två gånger varje år samråda om lokala frågor i vårt boende med Stockholmshems förvaltare. På våren gör vi det efter ett Bomöte och på hösten gör vi det innan ett Bomöte. På så sätt kan vi komma med aktuell information om vad Stockholmshem planerar kring våra bostäder men också informera om hur Stockholmshem ställer sig kring de frågor vi haft med oss från hyresgästerna.
Vi arrangerar varje år en guidad vandring i Solbergaskogen. Vi gör det för  att informera om vår naturskatt så att vi tillsammans är varsamma om vår skog och dess djurliv. 
En stor del av vår ideella tid går åt till att administrera lokaluthyrningar och sköta om våra gemensamma lokaler. Vi administrerar, hyr ut och sköter om våra fem gemensamma lokaler, friskvård (gym), hobby, bastu, vävstuga samt mötes och festlokaler, se mer under flik Våra lokaler (att hyra).

 


Som du säkert sett på vår hemsida har vi flera sociala sammankomster, vi bjuder på soppa för seniorer på torsdagar klockan 12.00 Stövelvägen 12 och lappa, laga sy med hantverkshjälp finns på Safirgränd 34 på måndagar 18-21 ojämn vecka samt onsdagar 14-18 jämn vecka.
Vi anslår information om våra möten samt andra evenemang på anslagstavlorna och i våra facebookgrupper Kristallskon och rädda Solbergaskogen samt vår hemsida www.kristallskon.se
• På hemsidan lägger vi ut en del material från möten.

Hyresgästföreningen är en demokratiskt styrd medlemsorganisation för bostadshyresgäster. Vi är partipolitiskt obundna. Över en halv miljon hushåll är medlemmar i Hyresgästföreningen. Det gör oss till en av Sveriges största folkrörelser och den främsta företrädaren för hyresgäster.Vet du om att du som medlem får 245 kronor för varje ny person du värvar till hyresgästföreningen?

Därför ska du vara med i Hyresgästföreningen

För att vi förhandlar din hyra

Hyresgästföreningen förhandlar för rimliga hyror och kämpar mot marknadshyror. Vi har fått mandatet att förhandla hyror av Sveriges riksdag för att vi är en organisation med många medlemmar. Därför är ditt och dina grannars medlemskap så viktigt, vår kraft får vi genom att vara många.

För att vi erbjuder professionell hyresjuridisk rådgivning

Vi hjälper dig med stora eller små frågor som rör ditt boende. Vi kan hyreslagen och om det behövs företräder våra jurister dig i hyresnämnd och domstol. Bara i Stockholmsregionen har vår juridiska enhet under 2018 sparat cirka 6,6 miljoner kronor åt medlemmar som behövt hjälp. Vi gör skillnad när det behövs.

För att vi tillsammans kan skapa inflytande i bostadsområdet - för trygghet och gemenskap

Tillsammans med dina grannar kan du förbättra området där du bor och därmed skapa ett bättre samhälle. Det är i grunden vad Hyresgästföreningen handlar om. Hyresgästföreningen möjliggör förändring i trapphuset och i politiken - engagera dig inom de boendefrågor som är viktiga för just dig.

För att vi arbetar bostadspolitiskt för fler och bättre hyresrätter

Ditt medlemskap innebär att vi som rörelse blir starkare i vårt arbete med att påverka politiker och beslutsfattare. Vi står upp för hyresgästernas rättigheter och hyresrätten som boendeform. Hyresrätten ska vara ett tryggt boende där människor och samhälle utvecklas.

För att du får hundratals förmåner och Hem och Hyra

Som medlem får du förmåner och rabatter på allt från försäkringar, biobiljetter, telefoni, resor, böcker och mycket annat. Använder du dig av medlemsförmånerna sparar du snabbt in medlemsavgiften.

Ett medlemskap 85 kronor i månaden

Du får allt detta och bidrar till arbetet vi gör tillsammans för enbart 85 kronor i månaden.

KONTAKTA OSS

0771-443 443
www.hyresgastforeningen.se/bli-medlem/
LÄNK TILL HYRESGÄSTFÖRENINGEN
Webadresser till Hyresgästföreningen:

www.hyresgastforeningen.se
Region Stockholm www.hyresgastforeningenstockholm.se.