Välkommen till Solberga och till din nya bostad!Solbergas historia

Stadsdelen ligger drygt 8 km söderut från Stockholm C. Bebyggelsen utgörs till stor del av lamellhus i tre våningar och högre punkthus.
Solberga är en mycket gammal ort som låg vid länsvägen Götalandsväg – vägen från Stockholm till södra Sverige. Solberga projekterades på 40 talet och de första husen stod klara 1949. Det var en kraftfull satsning för att få bra bostäder åt stockholmarna, vägarna fick namn från ädelstenar eller skor - därför heter din lokala hyresgästförening Kristallskon.
Stadsdelen fick två centrumanläggningar, Kristalltorget och Klacktorget. Folkparksvägen har fått sitt namn efter Folkparken som fanns här på 40 talet.
På 50 talet hittade några pojkar en mycket stor silverskatt, den kan du beskåda på Stadsmuseet.
Solberga byggdes ut på 60 talet med Apelsinlunden och nu den senaste tioårsperioden har det byggts alltfler bostäder.
Stadsdelen är den befolkningsmässigt största stadsdelen av totalt 13 stadsdelar inom Älvsjö stadsdelsområde.

Kommunikationer.

Beroende på var du bor ligger Älvsjö station och Telefonplan på 10 eller 20 minuters gångavstånd.
Buss 142 trafikerar på Folkparksvägen mellan Älvsjö c och Telefonplan. Många av oss längtar efter tätare turer, då bussen ofta blir full inte minst av alla oss som handlar i Västberga handelsområde.
726: an mellan Flemingsberg och Fridhemsplan stannar vid hpl Sulvägen.
Om du går till Västberga trafikplats finns det flera snabbussar som under rusningstid på 10 minuter tar dig till Hornstull och Fridhemsplan.
Buss 161 mellan Gröndal – Älvsjö – Bagarmossen är användbar för de av oss som bor i norra delen av Solberga.
Buss 144 mellan Fruängen och Gullmarsplan är bra för de av oss som bor i södra delen av Solberga.

Restauranger

Både på Klacktorget (Pizzeria Solberga) KLICKA PÅ LÄNKEN TILL PIZZERIA SOLBERGA
samt Kristalltorget (Buffalo Bill – hemlagade högrevsburgare m.m.) finns restauranger med rättigheter.länk till Buffalo Bill restaurang
Längs Folkparksvägen finns E 4 baren och Thailådan (R Han Thai). LÄNK TILL R HAN THAI
Vid Älvsjö station och vid Telefonplan finns ytterligare restauranger och flera konditorier.

Solbergaskogen

Är en fantastisk urskog som aldrig någonsin avverkats.
Var rädd om naturen- var varsam med den- vi vill att skogen ska bli ett naturreservat och vi arrangerar i slutet av sommaren Solbergaskogens dag.
På våren kan man skåda tusentals grodors parningslek, men de har blivit färre och tillsammans med Älvsjö miljöråd har vi identifierat hur vi bättre kan hjälpa grodorna.
Tack vare din lokala hyresgästförening finns det i skogen en hundrastgård, nu jobbar vi för att den ska utrustas bättre, både för hundar och deras ägare.

För barn och ungdom

Parkleken Kristallen, hit vallfärdar många för att barnen ska få en härlig utomhuslek. Här arbetar Leffe med flera och han med personal har koll på barn, höns, tuppar och kaniner. Klicka på länken till Parkleken PARKLEKEN KRISTALLEN
Solberga bollklubb tränar många barn och ungdomar, klubben har funnits sedan 50 talet. De har efter många års kamp fått en ny fotbollsplan och ett klubbhus vid Västberga industriområde, nära Brännkyrka begravningsplats deras hemsideadress är www.solbergabk.se
länk till Solberga bollklubbs hemsida
Förutom bollklubbens verksamhet finns Ungdomens hus vid Älvsjö station.
LÄNK TILL UNGDOMENS HUS