Nyinflyttad

Välkommen till Solberga och till din nya bostad!

Solberga projekteterades på 40 talet och började byggas i slutet på detta årtionde. Det var då en kraftfull satsning för att få bra bostäder åt Stockholmarna. Vägarna fick antingen namn från ädelstenar eller från skor – därav vårt namn Kristallskon.  Stadsdelen fick två centrumbyggnader – en idé som inte är vanligt på andra håll, centrumen Kristalltorget och Klacktorget ligger också vänt för gående och inte för bilism. Under 90 talet och även framöver byggs Solberga ut kraftigt – något vi märker med att bilarna inte får plats- när Solberga planerades fanns inte dagens trafik. Folkparksvägen har fått sitt namn efter folkparken som roade Stockholmarna i södra Stockholm, den brann dessvärre ner. Den låg ungefär där Coop finns idag.

Kommunikationer

  • Tunnelbana från Telefonplan
  • Pendel från Älvsjö station.
  •  Buss 142 är vår lokalbuss men också buss 726 stannar vid en hållplats under högtrafik.
  • Går du till Västberga trafikplats kan du under högtrafik ta flera snabbussar till Hornstull och Fridhemsplan- på bara 10- 15 minuter är du framme.
  • Buss 161 mellan Bagarmossen och Gröndal är användbar för många och så även buss 144 mellan Fruängen och Gullmarsplan men då får du gå lite längre

Solbergaskogen
Vår fantastiska orörda urskog. Var rädd om naturen – var varsam med den- vi strider för att den ska bli naturreservat. Skåda tidig vår våra tusentals grodor då de parar sig och skäll gärna på andparet som äter grodorna! I skogen finns det också en hundrastgård där du kan släppa din hund lös så att den kan leka och busa med sina kompisar. Hundrastgården är bara ett av många exempel på vad din lokala hyresgästförening gjort för att vi alla ska få en allt bättre boendemiljö.

Välkommen att medverka på din lokala hyresgästförening Kristallskons olika verksamheter. Dessa anslås alltid i din port.

För barn
Parkleken Kristallen, många vallfärdar hit för att få en lekstund med sina barn. Och så finns ju vår anrika Solberga bollklubb

För ungdomar
Ungdomens hus vid Älvsjö station och vår anrika Solberga bollklubb.