Trygghetsvandring

GAMMAL INFO, gäller ej detta år

Årets trygghetsvandring kommer att ske den 28 oktober klockan 17.00, denna gång träffas vi på Kristalltorget och går sedan runt i området och tittar på trygghetsskapande åtgärder. Vi avslutar genom att äta en värmande soppa i vår lokal på Stövelvägen 12.

Varje år i slutet av oktober eller början av november går vi en vandring genom vårt bostadsområde och tittar på detta med ”kritisk blick” om åtgärder som behövs för att alla ska känna sig trygga i området. Medverkande är då Stockholmshems förvaltare, förvaltare för Älvsjö stadsdels utomhusmiljö samt trafikkontorets förvaltare kring snöröjning, belysning, trafik m.m. även närpolisen i Älvsjö medverkar. Alla boende inbjuds att delta och vi anslår om tid och plats att mötas på genom portinformation. Är du intresserad av vad vi lyft för problem, öppna dokumentet här nedan. Eftersom vi ibland får påtala samma sak flera gånger, det kan bero på att vi med förvaltarna inte är överens om att en åtgärd behövs. Då står det ett X för varje år detta påpekats.

Tre  segrar har vi vunnit 2013, dels att det äntligen finns en hundrastgård – det kravet tog 13,5 år! Att övergångstället finns vid Coop är också vår förtjänst, men vi ville ha det ljusreglerat – det tyckte dock inte stadens trafikkontor för de anser att det är så få människor som passerar där. Att staden och Stockholmshem samt Älvsjö plogar bättre på några ställen är också vår förtjänst – men här finns det ju säkert mer att göra, vi får se när snön faller!

2013 Öppna detta dokument och se vad vi driver för frågor. Har du annan åsikt? Välkommen till våra bomöten och trygghetsvandringar och berätta om dom!