Våra lokaler (att hyra)

För hyresgästerna finns det flera lokaler i olika storlekar och ändamål att hyra. en del är perfekta för barnkalaset eller jubileumsmiddagen! Andra är för friskvård som gymnastik/styrketräning/Yoga och bastu samt en hobbylokal. Men vi hyr bara ut till hyresgäster som bor i Solberga och hyr av Stockholmshem! Du måste visa oss en aktuell hyresavi, samt att du har en giltig hemförsäkring med allrisktillägg.

Hyran för fest och möteslokalerna är på 200 kronor och ska erläggas minst två veckor i förskott till vårt bankgiro Swedbank 5735-7840. Du kan preliminärbokas på en lokal, bokningen gäller dock först då du betalat in avgiften. Om du inte inbetalat avgiften två veckor före uthyrningstillfället avbokas du. När pengarna kommit in till Kristallskons konto, gäller din bokning.  I samband med att du hämtar nycklarna lämnar du depositionen på 500 kr som du får återfår när du lämnar åter nycklarna och återställt lokalen i det skick det var när du hämtade nycklarna till lokalen. Vi skriver ett avtal med dig om ansvarsförhållanden (egen hemförsäkring måste finnas) och skötselåtaganden. Nycklarna hämtas precis innan hyrestillfället. Du har inte rätt att lämna över lokalen till annan person under uthyrningstillfället.

Det är en hel del arbete för oss att sköta om detta med lokaluthyrning och vi är ju en ideell förening, dvs grannar till dig som gör detta på vår fritid. Efterkontroll av lokalen sker, dvs att den är städad och att inget är trasigt eller saknas. När nycklarna är återlämnas, återlämnas depositionen efter 1-2 veckor (vi avvaktar besked från störningsjouren) och om lokalen skötts enligt avtalet. Städutrustning och förbrukningsmaterial finns i varje lokal och tillhandahålls av oss.

Att boka och hyra lokal Du får besked om önskad lokal är ledig. Kontakta oss via: MAIL :  lh.kristallskon@gmail.com Skriv i mailet: Berätta vem du är, var du bor, ditt telefonnummer, datum och önskad lokal. inom en vecka får du svar från någon av lokaluthyrarna om lokalen är ledig önskat datum. Då avgiften inkommit till vårt bankkonto bekräftar vi detta med att skicka över vårt kontrakt samt skötselregler. Vi kommer då också överens om när du ska skriva kontraktet med oss samt när du kan hämta nycklarna. Vi har dessvärre mycket sällan tid att visa lokalerna för dig, vi hänvisar alla till vår hemsida.

lokalkontrakt2014

LAPP I VÅR BREVLÅDA: finns på STÖVELVÄGEN 12  1/2 tr ner vid gaveln. Skriv på lappen: Vem du är, var du bor, ditt telefonnummer, eventuell mailadress, datum och önskad lokal.

Ett tips är att vara ute i god tid, lokalerna blir ofta fullbokade på helgerna!

Det är först till kvarn som gäller. Kontraktsskrivning och nyckelutlämning kommer vi överens om när det kan ske. Oftast blir det samma dag eller dagen innan som du hyrt lokalen.

Vi har två också två friskvårdslokaler.

  • Den ena är för yoga och gymnastik (styrketräning) och ligger på Sulvägen 35.
  • Den andra är en bastu som finns på Stövelvägen 12

För att få tillgång till dessa lokaler skall du betala en årsavgift på 500 kronor (per lokal) som kan delas upp på halvårsbetalning. Du skall också erlägga en depositionsavgift som återfås då du slutar använda lokalen och har skött om denna. Vi skriver ett kontakt med dig innan du kan få nycklar och kod – detta så att våra ansvarsförhållanden är klargjorda om något skulle hända. Se bilder och kontrakt under fliken Friskvårdslokaler.

Vi har även en hobbylokal!

Här kan du fixa till sådant som du inte vill göra i din lägenhet, kanske bygga ihop något, snickra, måla om eller slipa en möbel. Avgiften är bara 100 kronor för en dag eller 250 kronor för en hel vecka. Se bilder och kontrakt under fliken  Hobbylokal.